Přestože se značka zrodila s úmyslem reprezentovat region Puglie v té nejmodernější podobě, Gran Appasso obnovuje starodávnou zemědělskou techniku nazývanou Appassimento. Ta vznikla pravděpodobně ještě před první vinifikací révy Vitis Vinifera. Tento proces spočívá v oddálení sklizně hroznů, ponechání zralých hroznů na rostlině po delší dobu a vytvoření dehydratačního efektu, který koncentruje kyseliny, cukry a aroma. Tím je dosaženo odolnějšího a snadno konzervovatelného hrozna. Tato technika, která proslavila region Puglie a zejména Salento, byla předurčena k výrobě jakostního vína. Ve skutečnosti bylo zjištěno, že lisováním sušených hroznů byl získán více koncentrovaný a bohatý mošt, a tedy robusnější víno. Appassimento se tak stalo součástí apuliánské tradice.
A té se vinařství drží při výrobě svých vín.
Kvalita totiž nevzniká za spěchu! Jak říká i jejich motto.
Navštívit web GRAN APPASSO